سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛

مردم باید بتوانند متناسب با توانشان دارو خریداری کنند

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بنا نداریم دارو با قیمت بالا به دست بیماران برسد و مردم باید بتوانند متناسب با توانشان دارو خریداری کنند.

به گزارش صبای سلامت، به نقل از وبدا، محمد هاشمی، افزود: اگر بیمه ها نقش خود را به درستی ایفا کنند و همچون گذشته افزایش قیمت را پوشش دهند، قطعا هیچ فشاری به مردم نمی آید. ما به هیچ وجه بنا نداریم دارو با قیمت بالا به دست بیماران برسد و باید بتوانند متناسب با توانشان دارو خریداری کنند.

وی تاکید کرد: بهترین راهکاری که در تمام دنیا برای این کار پیش بینی شده  بیمه ها هستند، زیرا بیمه ها با هزینه ای که از دولت یا بیمه شدگان دریافت می کنند این افزایش را پوشش می دهند.

هاشمی تاکید کرد: دارو به تنهایی نمی تواند قیمت ثابت داشته باشد، بلکه قیمت آن متاثراز قیمت مواد اولیه، مواد بسته بندی، هزینه های تولید، سربار و مالی است و از آنجایی که تمامی این موارد دچار افزایش شده است، پس مگر می شود قیمت دارو را تغییر نداد؟ طبیعی است وقتی تمام مولفه های تاثیرگذار در قیمت دارو دچار تغییر می شوند، قیمت محصول نهایی نیز افزایش یابد.

وی اظهار داشت: متاسفانه یکی از عوامل اصلی بالا رفتن قیمت دارو،   برخی تولیدکنندگان مواد اولیه هستند که وقتی قیمت ماده اولیه به شدت افزایش پیدا کرد، ارز دولتی گرفتند و با قیمت آزاد مواد اولیه را فروختند.

هاشمی گفت: درواقع، افزایش هزینه های تولید از جمله دستمزد کارگران و سایر نیروی انسانی تولید نیز در افزایش قیمت دارو موثر است. از آنجایی که امسال ۵۷ درصد حقوق کارگران افزایش داشته است، بالطبع یکی از شاخص های اثرگذار در قیمت نهایی هم همین موضوع است.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تصریح کرد: درحالیکه قیمت مواد بسته بندی به شدت افزایش پیدا کرده و قیمت مواد اولیه دارویی علیرغم اینکه ارز دولتی دریافت کردند نیز به شدت افزایش داشته است، جالب است قیمت را در محصول نهایی که ارز دولتی به آن تخصیص داده می شود، پایین نگه می داریم، اما در مواد اولیه قیمت نهایی را با آنکه ارز دولتی می گیرند، متاسفانه با نرخ آزاد حساب می کنند.

هاشمی تصریح کرد: موضوع بعدی بحث ارز است. بعید به نظر می رسد یک فرد دانشگاهی در حالیکه معایب ارز دولتی را به روشنی می داند، بر اختصاص ارز دولتی به این شرکت ها اصرار ورزد، چراکه ارز دولتی باعث ایجاد فساد می شود. آیا جز این است که قاچاق معکوسی که نهادهای نظارتی آن را کاملا قبول دارند، زاییده ارز ترجیحی است!؟

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پایان خاطر نشان کرد: در کشور ما بخش اعظم سازمان های بیمه گر مخصوصا  بیمه های پایه، دولتی هستند که باید هزینه های اینچنینی را پوشش دهند که اگر در این خصوص به درستی عمل شود، فشار بر مردم وارد نمی شود؛ البته بیمه ها ادعا دارند که مطالبات خود را نتوانستند از دولت بگیرند که باید چاره ای برایش بیاندیشند.

کد خبر: # 1401012216400