یک متخصص و جراح لثه

خارش و درد مبهم در لثه نشانه‌ وجود بیماری در نسوج نگهدارنده دندان است

خونریزی از لثه ممکن است خود به خود یا به دنبال تحریک غذا خوردن باشد. خونریزی ممکن است به دنبال میوه خوردن و مسواک زدن باشد.
به گزارش صبای سلامت، دکتر بهزاد هوشمند، متخصص و جراح لثهدر خصوص علائم بیماری‌های لثه گفت: خونریزی، شایع‌ترین علامت است. خونریزی از لثه ممکن است خود به خود یا به دنبال تحریک غذا خوردن باشد. خونریزی ممکن است به دنبال میوه خوردن و مسواک زدن باشد. خارش لثه و درد مبهم در لثه از سایر نشانه‌های وجود بیماری لثه و نسوج نگهدارنده دندان است.
هوشمند افزود: تحلیل لثه، تورم لثه که منشأ التهابی و غیرالتهابی دارد، تغییر رنگ لثه، تغییر ماهیت لثه، ترشح چرک از شیار لثه،خونریزی لثه، قوام لثه و جابه‌جایی دندان‌ها بر اثر بیماری‌های لثه ایجاد می‌شود.
وی در ادامه به علل خونریزی از لثه اشاره و بیان کرد: خونریزی از لثه می‌تواند به دنبال التهاب باشد. لثه متورم می‌تواند با کوچک‌ترین تحریک، دچار خونریزی شود. خونریزی اگر خود به خود باشد علل عمومی باید بررسی شود. به عنوان مثال ممکن است اشکال سیستم انعقادی خون، موجب خونریزی از لثه یا خونریزی از بینی شود.
این متخصص و جراح لثه ادامه داد: البته شیوع این حالت، نسبت به بیماری‌های لثه کمتر است، اما وجود دارد. البته مصرف برخی داروها هم ممکن است موجب خونریزی از لثه شود. توصیه می‌شود خونریزی از لثه‌ها را جدی گرفت و بررسی توسط متخصص انجام شود.
هوشمند در خصوص عامل اصلی التهاب لثه و خونریزی لثه و نسوج نگهدارنده دندان افزود: عامل اصلی، بیماری میکروبی و بیماری عفونی است برداشتن جرم از روی دندان باید انجام شودچون پلاک میکروبی می‌تواند روی جرم تشکیل شود.
این متخصص و جراح لثه  در گفتگو با برنامه «فراسو» رادیوسلامت تصریح کرد: هر عاملی که باعث شود مجموعه میکروبی داخل دهان تشکیل شود شرایط را به سمتی هدایت می‌کند که تخریب نسوج نگهدارنده دندان اتفاق بیفتد. میکرو ارگانیسم‌های موجود در لثه می‌توانند از طرق جریان خون به تمام ارگان‌های بدن گسترش یابد و عوارض‌اش را در آن ارگان‌ها بگذارد.
وی در پایان پاسخ به این پرسش که آیا بزاق افراد می‌تواند بر جرم سازی روی دندان نقش داشته باشد؟، گفت: بله. اگر کلسیم و فسفر بزاق افراد بالاتر باشد این بزاق جرم‌ساز است. برای تشکیل جرم نیاز به میکروب نداریم. اما سطح جرم، سطح ناهموار و خشنی است که میکروب را نگه می‌دارد .

کد خبر: # 149608134046

دیدگاهتان را بنویسید