بر اساس نتایج تحقیقات دانشگاه کوئینزلند استرالیا، سطح اسیدهای چرب اشباع بهطور غیرمنتظرهای در هنگام شکلگیری حافظه در مغز افزایش مییابد و راه جدیدی را در مورد چگونگی ایجاد خاطرات بیان میکند.
به گزارش صبای سلامت ، دکتر تریستان والیس از آزمایشگاه پروفسور فردریک مونیر در موسسه مغز کوئینزلند (QBI)، اظهار کرد: بهطور سنتی، اسیدهای چرب اشباع نشده برای سلامت و حافظه مهم تلقی میشوند، اما این مطالعه نقش غیرمنتظره اسیدهای چرب اشباع را برجسته میکند.
دکتر والیس گفت: «ما رایجترین اسیدهای چرب را آزمایش کردیم تا دریابیم که با ایجاد خاطرات جدید در مغز میزان آنها چگونه تغییر میکنند.»
وی ادامه داد: بهطور غیرمنتظره شاهد تغییرات سطح چربی اشباع شده در سلولهای مغزی بودیم بهویژه اسید میریستیک که در روغن نارگیل و کره یافت میشود.
از لحاظ آشپزی، چربیهای اشباع شده در دمای اتاق جامد و چربیهای اشباع نشده بهطور معمول مایع هستند.
مغز با داشتن ۶۰ درصد چربی، چربترین اندام بدن است که انرژی فراهم میکند و با ساختار خود به انتقال پیام بین سلولهای مغز کمک میکند.
اسیدهای چرب، عناصر سازنده لیپیدها یا چربیها محسوب میشوند و برای برقراری ارتباط بین سلولهای عصبی حیاتی هستند زیرا به وزیکولهای سیناپسی – کیسههای میکروسکوپی حاوی انتقالدهندههای عصبی- کمک میکنند تا با غشای سلول ترکیب شوند و پیامها را بین سلولها منتقل کنند.
شایانذکر است، قبلا نشان دادهایم که وقتی سلولهای مغز در یک جا با هم ارتباط برقرار میکنند، سطح اسیدهای چرب اشباع افزایش مییابد.