دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور ؛

افت قیمت گوشت و مرغ به علت خرید کمتر مصرف کنندگان است

دکتر مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور گفت: لاشه گوسفندی حدود ۹۵ هزار تومان و لاشه گوساله حدود ۶۹ هزار تومان و مرغ حدود ۲۲ هزار تومان هر قطعه بر اساس عیار خود نرخ­گذاری می­ شود و هزینه­ های تولید، توزیع و بسته­ بندی به آن اضافه می­ شود.

به گزارش صبای سلامت ، به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، با توجه به اینکه تمامی کالاها افزایش قیمت چشمگیری داشته بعضی آن­ها همانند گوشت، ثبات قیمت خود را در بازار حفظ کرده است.

این نشانه این است که تعیین کننده قیمت در بازار میزان عرضه و تقاضاست و قیمت تمام شده و یا فشار­های دستگاه ­های حاکمیتی و نظارتی اثری به روی قیمت ندارد.

هرموقع قیمت رو به افزایش است شاهد خرید بیشتر مردم بوده ایم ولی اخیرا” با کاهش خرید قیم ت­ها رو به کاهش می باشد.

البته این خیلی خوب نیست زیرا تولید کننده انگیزه خود را برای پرورش، تولید دام و طیور از دست می­ دهد و همان چرخه معیوب ادامه دار می ­شود.

دکتر مسعود رسولی گفت: دو چیز که کاهش خرید مردم هم به دلیل کاهش توان خرید و مشکلات اقتصادی است.  همچنین به دلیل شیوع بیماری و عدم برگزاری مراسم که تقریبا” بیشترین مصرف در مراسم و رستوران ­ها را بوده که البته انصافا” مقدار خیلی زیادی از اصراف پروتئینی هم کاهش پیدا کرده است.

عمده دلیل عدم ثبات در بازار، نداشتن آمار مناسب از سرانه مصرف و نیاز بازار و همچنین برنامه ریزی تولیدی می­ باشد که با صادرات و واردات می ­توان بازار داخل را تنظیم کرد، البته که شرایط تحریمی بر این امر تاثیر گذاشته است .

دکتر مسعود رسولی گفت: مصرف کنندگان محترم می­ بایست در خصوص الگوی مصرف گوشت و مرغ مطالعه و برنامه ­ریزی نمایند که بخش­ هایی از گوشت و مرغ را مصرف نمایند که با نوع غذا و طبخ آماده باشد و همچنین ضایعات و دورریز و ارزش آنها را نیز در نظر بگیرند.

این یک اصل تغذیه و اقتصاد خانوار است، برای مثال برخی قطعات گوشت مانند قلوه ­گاه و گردن و راسته قیمت کمتری نسبت به بقیه قطعات دارد و غذاهای خوبی هم می ­توان با آنها تهیه کرد و ارزش غذایی بالایی هم دارند. قبلا خانوار یک مرغ کامل می ­خرید و ضایعات آن را به دور می­ انداخت که همان باعث آسیب محیط زیست می ­شد و حدود ۲۵% ضایعات که پول مرغ را داده بودند از بین می­ رفت.

دکتر مسعود رسولی گفت:  ولی امروزه مصرف کننده می­ تواند قطعه مورد علاقه و مورد نیاز غذایی خود را بدون ضایعات و هم قیمت خود آن قطعه به صورت بسته ­بندی بهداشتی قابل رصد و کنترل تهیه نماید( شرکت بسته ­­بندی هم ضایعات و استخوان را به چرخه تولید خوراک دام و کود سازی و صنعت روغن ­های صنعتی برگرداند).

در کل اگر بخواهم صحبت­ ها را جمع ­بندی کنم برای مدیریت مواد پروتئینی گوشت و مرغ می ­بایست از مزرعه تا سفره توسط تمامی مراحل خصوصا” با مشارکت مصرف کنندگان محترم این کار صورت پذیرد.

 

منبع : اگروفودنیوز

کد خبر: # 1499092410724