
به بهانه چهارمین جشنواره بین المللی «همام» که یکم لغایت هفتم آبانماه به میزبانی تهران با حضور هنرمندانی از 30 استان کشور و 12 کشور دنیا در رشته های هنرهای تجسمی و موسیقی برگزار می شود با محمدرضا مشهدی دبیر این جشنواره در محل برگزاری جشنواره در موسسه فرهنگی هنری صبا گفتگوی کوتاهی صورت پذیرفت که در پی می آید.
با عنایت به برگزاری چهارمین جشنواره بین المللی همام ویژه هنرمندان توان یاب؛ برگزاری این جشنواره چه تاثیری بر حفظ روحیه و سلامت روان توان یابان می گذارد؟
یکی ازدغدغه مندی هایی که از ابتدا در جشنواره بین المللی همام و همچنین موضوعاتی که در شورای سیاست گذاری به بنده و تمام همکاران در دبیرخانه تکلیف شد این بود که جهت حفظ روحیه و ایجاد خودباوری و نشاط برای خروج از انزوا توان یابان به دلیل محدودیت هایی که معلولیت برایشان ایجاد کرده حضور و بروزشان در این گونه رویدادها بستر مناسبی گردد و تاثیر مثبتی داشته باشد.
در دو سال گذشته می بینیم که نه تنها حضورشان پررنگ تر شده بلکه این اشتیاق و شرکت در جشنواره و خلق اثر به طور جدی انگیزه ای شده که سطح کیفی آثار را هم بالا برده است.
خب شما می دانید این اشتیاق و باور و ایجاد نشاط در حوزه ی روحی و اجتماعی یکی از مهم ترین مولفه ها در بخش سلامت روان هست که ما الحمدالله با پیگیری موضوعات مختلف این را دنبال می کنیم.
اما لازم است توضیح بدهم، جشنواره امسال میزبان کارگاه های متنوعی از بخش های دراماتراپی است که یک نوع تعامل و یک نوع رشته میان رشته ای حساب می شود در بخش روانشناسی و هنر که یکی از نقاط مهم و نقطه عطف این جشنواره است.
یکی از موضوعات مهم در جشنواره امسال حضور پزشکان متخصص و روانشناسان و روان درمان گران شاخص در حوزه های مختلف و همچنین دغدغه مند در حوزه معلولین است که در قالب کارگاه و موضوعات روان شناختی و روان شناسی در طی این هفت روز در کنار ما هستند.
موئلفه اصلی این موضوع ایجاد خود باوری و نشاط در وجود این هنرمندان هست.
امسال می بینیم که هنرمندی که دو سال است که با مشقت اثر تولید می کند و نا امید نمی شود و جشنوار انگیزه و نشاطی در هنرمند توانیاب ایجاد کرده است.
موضوعاتی که از طریق همکاران من در دبیرخانه ی دائمی همام پیگیری می گردد فقط مربوط به این چند روز نمایشگاه نیست و بعد از نمایشگاه نیز دنبال می شود و این باعث شده که ما بعد از نمایشگاه ارتباطمان با هنرمندان قطع نشود خب یکی از آثاری که امروز در نمایشگاه جزو کاندیداهای اصلی ما در حوزه ی برگزیدگان خواهد بود اثری است که خانمی نابینا ناشنوا که امکان تکلم هم ندارد اثر فاخری را خلق کرده است.
پدر و مادراین هنرمند توانیاب می گفتند: این هنرمند توانیاب برای خلق این اثر حدود یک سال زمان صرف کرده که برای تولید آن نیز بارها این اثر امحا شده و دوباره از نو این اثر خلق شده تا به آن کیفیت مطلوب مد نظر هنرمند برسد و برای شرکت در جشنواره دغدغه مند است و امروز با نشاط در نمایشگاه حضور دارد و ما نیزوظیفه خود می دانیم که در این هفت روز نمایشگاه میزبان ایشان به همراه خانواده در تهران به نحو احسن باشیم.




سپاس بابت این گفتگو
صبای سلامت پایگاه خبری