محققان موفق به درمان افسردگی شدید شدند

خبرنگار: فرید مهدی پور

محققان موفق شدند با ابداع یک نوع جدید تحریک مغزی، افسردگی شدید را درمان کنند.

به گزارش پایگاه خبری صبای سلامت ، درمان افراد مبتلا به افسردگی شدید اغلب اوقات بسیار دشوار است و معمولا برای این نوع افسردگی درمان دارویی تاثیر اندکی دارد.

اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا با اعلام نتایج یک مطالعه جدید اظهار داشتند که معتقدند نوع جدیدی درمان برای بیماران مبتلا به افسردگی شدید ابداع کرده اند.

این محققان با اصلاح و تعدیل مداری در مغز بیماران مبتلا به افسردگی شدید رویکرد دقیق تری را برای درمان این بیماران ابداع کردند. در این درمان از تحریک عمیق مغزی که در کارآزمایی های قبلی موفقیت محدودی داشته است، استفاده می شود.

چالش های استفاده از این تحریکات عمیق این است که درواقع این تحریکات الکتریکی تنها یک نقطه از مغز را شامل می شود. این در حالی است که در افراد مختلف افسردگی نواحی مختلفی از مغز را درگیر می کند.

در این مطالعه محققان رویکردی ابداع کرده اند که می تواند علائم افسردگی را تقریبا بلافاصله بهبود ببخشد این در حالی است که سایر روش های تحریکی نیازمند چهار تا هشت هفته زمان برای بهبود علائم است.

دستگاه تحریک الکتریکی مغز که این محققان ابداع کرده اند تهاجمی بوده و نیازمند کاشت الکترودهایی در مغز است. با کاشت الکترودهایی در نواحی از مغز  این محققان توانستند نشانگر زیستی افسردگی را در یک بیمار کشف کردند.

یکی از الکترودهای کاشته شده دائما نواحی از مغز که مسئول افسردگی هستند را کنترل کرده و الکترود دُز یک میلی آمپر  الکتریسته برای شش ثانیه ارسال می کند که این جریان باعث می شود فعالیت نرون ها تغییر کند.

با این حال محققان اظهار داشتند که برای تایید نتایج این مطالعه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

افسردگی یک حالت خلقی شامل بی‌حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی‌ علاقگی و بی‌ میلی است و می‌ تواند بر افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد.

افراد افسرده هم می‌توانند احساس ناراحتی، اضطراب، پوچی، ناامیدی، درماندگی، بی‌ارزشی، شرمساری یا بی‌قراری داشته باشند. ممکن است آن‌ها اشتیاق خود در انجام فعالیت‌هایی که زمانی برایشان لذت‌ بخش بوده از دست بدهند، نسبت به غذا بی‌ میل و کم‌ اشتها شوند، تمرکز خود را از دست بدهند، در به‌خاطر سپردن جزئیات و تصمیم‌گیری دچار مشکل شوند، در روابط خود به مشکل، برخورد کنند و به خودکشی فکر کرده، قصد آن را داشته باشند و حتی خودکشی کنند.

اختلال افسردگی، ممکن است که باعث بی‌خوابی، خواب زیاد، احساس خستگی و کوفتگی، مشکلات گوارشی، یا کاهش انرژی بدن شود.

انتهای پیام/

 

کد خبر: # 1401031513832