وزیر بهداشت ؛

فاصله گذاری و رعایت پروتکل‌ها حالا حالاها مهمان ما است

وزیر بهداشت گفت : استاندار و تمام مدیران در رعایت پروتکل‌ها سخت گیر باشند، این ویروس حالا حالاها مهمان ما است، فاصله گذاری و رعایت پروتکل‌ها حالا حالاها مهمان ما است.

به گزارش صبای سلامت ، سعید نمکی ظهر سه شنبه در مراسم افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت لرستان با اشاره به اینکه از مردم صبور و بردباری که در این ایام سعی کردند با رعایت پروتکل‌ها همراه باشند و کسبه محترم که این روزها را با همدلی و وفاق سپری کردند تشکر می‌کنم، اظهار داشت: ایام سختی بر کشور گذشت و ما و همکاران‌مان سخت‌ترین ایام مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعد از انقلاب و وزارت بهداشت قبل از انقلاب را گذراندیم و شاید برای من و همکارانم افتخار این خدمت گذاری به مردم جز «لبان تشنه پای سوخته حاصل این ظهر تابستان نبود؛ غیر سوز سینه و اندوه دل سهم ما از این عذابستان نبود».

حتی یک بیمار پشت در بیمارستان نماند

وی با بیان اینکه چهار موج سهمگین کرونا با لطف خدا و وفاق و همدلی که در دوران دفاع مقدس آموخته بودیم سپری شد، چهار موجی که در زمان تحریم‌های ظالمانه در زمانی که همه راه‌ها را بر ما بسته بودند و در زمانی که برای انتقال کوچک‌ترین محموله دچار مشکل بودیم، علی رغم همه دروغ‌های بزرگی که می‌گفتند ایران را از تحریم‌های دارویی و تجهیزات پزشکی معاف کرده‌اند رخ داد؛ تصریح کرد: در این ایام سخت و کم بضاعتی اقتصادی و پر تنش، این همدلی و وفاق بین ما و نیروهای مسلح و مردم و نهادهای مردمی، ما را به گونه‌ای از چهار موج گذر داد که حتی یک بیمار پشت در بیمارستان‌ها نماند.

نمکی با اشاره به اینکه دیروز نامه‌ای دریافت کردم از وزیر بهداشت یک کشوری که در گرداب کروناست، اسم نمی برم مبادا باعث اساعه ادب به مجموعه ملی یک کشور شود؛ نامه سر تا پا تقاضای کمک بود از ایران تحریم زده، در دو زمینه؛ یک اینکه بگویید چه کردید که با گستردگی اقلیم و با همه حصر اقتصادی و سیاسی اینگونه کرونا را مدیریت کردید و دوم اینکه از آنچه در کشور می‌سازید مثل ونتیلاتور و دارو و… به ما کمک کنید؛ ادامه داد: من نمی‌خواهم ورود کنم به اینکه عده‌ای غرور ملی را با مغلطه به یک بدهکاری سیاسی بدل می‌کنند؛ چون من آدم سیاسی نیستم و هیچ وقت به این عرصه پر تلاطم بی حاصل پا نگذاشتم؛ چه بدا اینکه ما با سیاست زدگی افتخار ملی را لگد مال کنیم.

وی افزود: همان‌هایی که روزی دفاع مقدس را زیر سوال می‌بردند، در شیپورهای تازه می‌دمند و این دستاورد عظیم که کشوری تحریم زده در عرض دو ماه صاحب همه آن چیزهایی که باید وارد می‌شد شده است را زیر سوال می‌بردند؛ امروز کشوری که نه تحریم است و نه وضع اقتصادی اش از ما بدتر است تقاضای کمک می‌کند از محصولاتی که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند برای او بفرستد.

مسئولیت آوردن واکسن با وزارت بهداشت نیست

وزیر بهداشت گفت: افتخار بزرگی است که کشوری که باید طلب کمک می‌کرد، امروز از گوشه گوشه دنیا در ابعاد مختلف از او طلب کمک و مساعدت می‌کنند.

نمکی با بیان اینکه این آمارها که ما چگونه در پیک چهارم توانستیم مرگ‌ها را به نصف پیک دوم و سوم کاهش دهیم در حالی که ویروس انگلیسی مهاجم تر بود و کشندگی بیشتر داشت؛ حاصل تلاش همه ایثارگران عرصه سلامت است؛ بیان کرد: امروز وارد موج پنجم شده‌ایم؛ باز هم در این ایام باقیمانده نمی‌پردازم به اینکه چرا وارد موج پشت موج می‌شویم، چرا دیگران غفلت می‌کنند و ما در ته رودخانه زخمی و جنازه جمع می‌کنیم، چرا در بعضی عرصه‌ها تنهاییم، و به اینکه چرا به تاب آوری مدافعان سلامت که ۱۸ ماه یک روز مرخصی نداشته است ورود نمی‌کنم. مکلف شده‌ایم که هر کاری کردند ما جمع کنیم برای اینکه ما با مردم پیمان بسته‌ایم.

وی ادامه داد: ما از هیچ چاقو خورده‌ای نمی‌پرسیم تو اول دعوا را شروع کردی یا کسی که چاقو را زد؛ در کرونا هم بنا را بر این گذاشتیم از هیچ مراجعه کننده‌ای نپرسیم رعایت پروتکل کرد یا نه، یا دیگران راه را بر تو بستند یا نه، نمی‌پرسیم شهر قرمز به شیوه آبی مدیریت شد یا نه؟ قرار نیست وارد این مقوله‌ها شویم چون «عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری» زبانمان مو درآورد از بس که از این حرف‌ها زدیم و فقط ذهن مردم را پریشان می‌کنیم؛ متوسط رعایت پروتکل‌ها ۴۸ درصد است؛ این مسئولیت با من نیست، همانطور که مسئولیت آوردن واکسن با وزیر بهداشت نیست.

وزیر بهداشت بیان داشت: بپرسید در کدام کشور وزیر بهداشت مسئول آوردن واکسن است، برخی این حرف‌ها را در افکار عمومی می‌زنند، کسانی که می‌گویند وزارت بهداشت در آوردن واکسن قصور کرد مثل همان وقت که تخت کم می‌آید یا یک جا کوچک‌ترین مشکل پیش می‌آید مسئول وزارت بهداشت است در حالی که سفره‌های آن‌چنانی در انتخابات شوراها می‌اندازند و بعد همه راه‌ها برای همه باز است، اما اگر یک جا یک آمپول کم شد آن وقت وزیر بهداشت باید پاسخ بدهد؛ وزارت بهداشت تزریق واکسن را به عهده دارد، خوشبختانه دیروز واکسیناسیون کشور از مرز ۴۰۰ هزار تا در روز گذشت و رکورد تازه ای کسب شد که باعث افتخار است.

در مرداد تمام معلمان و اساتید را واکسینه می‌کنیم

نمکی افزود: قرار ما این بود در پایان دولت بتوانیم افراد بالای ۶۵ سال و بیماران صعب العلاج را واکسینه کنیم که ۸۵ درصد مرگ‌های کووید را تشکیل می‌دهند، امروز اعلام می‌کنم در پایان مرداد تمام جمعیت ۶۰ سال به بالا را واکسینه می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در استان‌هایی مثل هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، خراسان جنوبی و جنوب کرمان ۵۰ سال به بالا را واکسن می زنیم تصریح کرد: در جزایر خلیج همیشه فارس به جز قشم و کیش ۱۸ سال به بالا را واکسن می زنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه از اول مرداد تمام عشایر را از ۱۸ سال به بالا را واکسن می زنیم گفت: در مرداد تمام معلمان و اساتید را واکسینه می‌کنیم.

نمکی گفت: همچنین مشاغل پر ریسک را واکسینه می‌کنیم، با لطف خدا درهایی باز شده برای اینکه واکسن بیشتری را تأمین و تولید کنیم، واکسن کرونا ساختن کار هر کسی نیست، امروز ایران همه تکنولوژی ساخت واکسن را دارد.

واکسیناسیون باید سرعت یابد

وی با تاکید بر اینکه امروز به یکی از واکسن سازهای بزرگ دنیا پیوستیم و این افتخار بزرگی است گفت: این غرور ملی را بدل می‌کنند به یک بدهکاری ملی و بعد با هم نوایی ارکستری را راه می‌اندازند که ساز کوبه ای اش را اینجا ساز دیگر را در خارج از مرزها می‌زنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز تقاضا می‌کنم از عزیزان لرستان که این چند توصیه این سرباز کوچک را لحاظ کنند افزود: استاندار و تمام مدیران در رعایت پروتکل‌ها سخت گیر باشند، این ویروس حالا حالاها مهمان ما است، فاصله گذاری و رعایت پروتکل‌ها حالا حالاها مهمان ما است.

نمکی بیان داشت: واکسیناسیون باید سرعت یابد، چندین پایگاه دیگر باید راه اندازی شود در لرستان، عزیزان سپاه اورژانس و هلال احمر کمک کنند تا سرعت ببخشیم و از گرفتاری سخت و ابتلای بیمار کاهش یابد.

خانه به خانه باید بیمار یابی شود

وی با اشاره به اینکه طرح شهید سلیمانی را زنده نگه دارید، این طرح یک سرمایه ملی برای روزهای سخت و بحرانی است عنوان کرد: این همدلی وفاق را به عنوان پشتوانه نظام نگه دارید، به عنوان یک ساز و کار ارزنده باید حفظ شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه کلینیک‌های سرپایی باید افزایش یابد و خانه به خانه بیمار یابی باید شود افزود: در بیمارستان‌ها با پروتکل‌هایی که در کمیته علمی تعریف می‌کنیم باید به شدت مراقبت کنیم مرگ کم شود.

نمکی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی لرستان یکی از پر افتخارترین استان‌ها بود، مطمئن باشید کوتاهی در مجموعه خودمان نسبت به لرستان نخواهد شد.

کد خبر: # 1400042912850