پخت و پز و آشپزی با کینوا صرف نظر از جنبههای علمی و فوائد غذایی آن، لذتبخش نیز هست و طعم آن برای شما یا اطرافیانتان تجربهای جدید خواهد بود. پخت کینوا مثل پخت برنج است؛ یعنی ابتدا دانههای کینوا را با آب سرد می شوییم، سپس در ظرفی ریخته و آب به آن اضافه میکنیم و حدود ۱۲-۱۵ دقیقه برای پخت آن کافیست. بعد آن را آبکشی میکنیم تا کینوای پختهشده آماده مصرف شود. کینوا نیز همانند برنج بعد از پخته شدن مقداری حجمش افزایش پیدا میکند.
برای آشپزی با کینوا خوراکیهای زیادی میتوان برشمرد مانند انواع سالاد، سوپ، کتلت و … در این نوشته دو مثال برای شما آورده ایم:
– کینوآ برگر یا کتلت کینوا
مواد لازم
۱ استکان کینوآ
۴ استکان آب
۱ عدد هویج پخته متوسط
۱ عدد سیب زمینی پخته متوسط
۱ عدد تخم مرغ
۱ قاشق غذاخوری شوید خشک
۲ قاشق غذاخوری پودر سوخاری
نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
۲ عدد سیر و پیاز رنده شده
اول پخت کینوآ را با آب می پزیم.
خنک که شد همه مواد را مخلوط کرده و به شکل دلخواه فرم داده در روغن داغ سرخ می کنیم.
به دلخواه تزیین می کنیم.
– توپک انرژی پرک کینوا و انجیر
مواد لازم
١ کاپ خرما پیارم (بدون هسته)
١ کاپ انجیر خشک (ساقه بریده شده)
۱٫۲ کاپ بادام
١ کاپ پرک کینوا
۱٫۲ کاپ کرنبری خشک شده
۳ قاشق غذاخوری پودر نارگیل
۲ قاشق غذاخوری دانه چیا
١ قاشق غذاخوری تخم کتان
۲ قاشق غذاخوری تخم کدو
١ قاشق غذاخوری دانه کنجد
۱٫۲ قاشق چایخوری دارچین
انجیرها را داخل یک ظرف قرار داده، رویشان آب داغ بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه خیس کنید. سپس آنها را آبکشی کنید.
خرما، انجیر و بادام را در غذاساز قرار داده و مخلوط کنید تا خرد و ترکیب شوند.
پرک کینوا ، کرنبری، پودر نارگیل، دانه چیا، تخم کتان، تخم کدو، دانه کنجد و پودر دارچین را به آن اضافه کنید. مواد را دوباره با هم مخلوط کرده تا کاملا یکدست شود و حالت خمیری به خود بگیرد.
با استفاده از اسکوپ بستی یا قاشق، مواد را اسکوپ کرده و بعد با دستتان به شکل توپک درآورید و روی بشقاب قرار دهید.
توپکها را در یک ظرف دربسته داخل یخچال، به مدت یک هفته نگهداری کنید.