پخت و پز و آشپزی با کینوا صرف نظر از جنبههای علمی و فوائد غذایی آن، لذتبخش نیز هست و طعم آن برای شما یا اطرافیانتان تجربهای جدید خواهد بود. پخت کینوا مثل پخت برنج است؛ یعنی ابتدا دانههای کینوا را با آب سرد می شوییم، سپس در ظرفی ریخته و آب به آن اضافه میکنیم و حدود ۱۲-۱۵ دقیقه برای پخت آن کافیست. بعد آن را آبکشی میکنیم تا کینوای پختهشده آماده مصرف شود. کینوا نیز همانند برنج بعد از پخته شدن مقداری حجمش افزایش پیدا میکند.
برای آشپزی با کینوا خوراکیهای زیادی میتوان برشمرد مانند انواع سالاد، سوپ، کتلت و … در این نوشته دو مثال برای شما آورده ایم:
– سوپ خامهای کینوا قرمز
مواد لازم
۱ عدد پیاز (خرد شده) بزرگ
۳ عدد هویج (نگینی شده) متوسط
۱ عدد کدو سبز (نگینی شده) بزرگ
۲ کاپ شیر نارگیل
۲۵۰ گرم خامه
۲ قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
۱/۴ کاپ کینوا قرمز
۱/۲ قاشق چایخوری سیر (رنده شده)
۱/۲ قاشق چایخوری زنجبیل (رنده شده)
۱/۴ قاشق چایخوری پودر دارچین
۱/۴ قاشق چایخوری زردچوبه
۱/۴ قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی
۱ قاشق چایخوری پاپریکا
۱ قاشق چایخوری پودر نعنا خشک
۱ قاشق غذاخوری آرد گندم
۲ کاپ آب
۱ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
۱۰۰ گرم کره
فلفل سیاه – به مقدار لازم
۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه (خرد شده)
کره را در یک قابله با حرارت کم ذوب کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم شوند. هویج و کدو سبز را اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید. سپس یک کاپ شیر نارگیل، نصف خامه، قرص عصاره مرغ [یا سبزیجات]، کینوا ، سیر، زنجبیل، پودر دارچین، زردچوبه، پودر لیمو عمانی، پاپریکا و پودر نعنا خشک را اضافه کرده و اجازه دهید به جوش آید.
در یک ظرف؛ آرد گندم، باقیماندهی خامه و شیر نارگیل را با هم مخلوط کنید.
آب و مخلوط شیر را به قابلمه اضافه کرده و به صورت مداوم هم بزنید تا غلیظ شود. اگر میخواهید سوپ غلیظتر شود، مقدار آرد را بیشتر کنید. سپس اجازه دهید سوپ کاملا جا بیافتد.
آب لیمو ترش و فلفل سیاه را اضافه کرده و هم بزنید.
سوپ را با گشنیز خرد شده سرو کنید.
– سالاد کینوا و کیل با سس بادام
مواد لازم
۱٫۲ کاپ کینوا
۱ کاپ آب
۱٫۲ قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
۳ کاپ کیل (خرد شده)
۱ کاپ سبزی هفت گیاه (اختیاری)
۲ کاپ دانهی ذرت (آبپز شده)
۱عدد فلفل دلمهای قرمز (نگینی شده)
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
☚ مواد لازم برای سس بادام:
۱۵۰ گرم بادام درختی خام
١/۴ کاپ روغن زیتون
۱ قاشق چایخوری سرکه بالزامیک
۱ عدد آب لیموترش بزرگ
۱٫۲ قاشق چایخوری پودر سیر
۱٫۲ قاشق چایخوری پودر زنجبیل
۲ قاشق غذاخوری عسل
نمک – به مقدار لازم
فلفل سیاه – به مقدار لازم
کینوا را در یک صافی زیر شیر آب سرد شستوشو دهید. سپس داخل یک قابلمه به همراه آب و عصاره سبزیجات [یا مرغ] با شعلهی متوسط روی اجاق قرار دهید.
هنگامی که شروع به جوش آمدن کرد، درب قابلمه را گذاشته، شعله را کم کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه تمام آب آن جذب شود. بعد از پخته شدن شعله را خاموش کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دیگر با درب بسته بماند تا خنک شود. سپس دانههای به هم چسبیده را با استفاده از چنگال از هم جدا کنید.
در یک ظرف بزرگ؛ کینوا، کیل، سبزی هفت گیاه، ذرت، فلفل دلمهای و روغن زیتون را با هم ترکیب کنید.
برای تهیه سس؛ همهی مواد سس را در مخلوطکن گذاشته و به مدت ۴-۳ دقیقه مخلوط کنید تا کاملا نرم شود. در صورت نیاز به آن نمک، فلفل سیاه یا آب لیموترش اضافه کنید.
سس بادام را به سالاد اضافه کرده و هم بزنید تا سس به خوبی با مواد پوشانده شود.
نکته: به جای کیل میتوانید از بیبی اسفناج استفاده کنید.