پیشنهاد یک فعال حوزه بایتک و صنعت تولید واکسن؛

“چالش های صنعت” موضوع پایان نامه های دانشجویان شود

یک متخصص حوزه ژنتیک می گوید: دانشجویان می بایست پایان‌نامه‌هایی را ارائه دهند که مرتبط با صنعت باشد؛ یعنی پایان‌نامه‌ها کاربردی باشند نه اینکه دانشجو فقط مطلبی را مقاله محور انجام دهد و متحمل هزینه هنگفتی نیز بشود ولی هیچ کاربردی نداشته باشد. اگر دانشگاه با صنعت ارتباط حاصل نمایند، چالش‌هایی که در صنعت وجود دارد موضوع پایان‌نامه‌های دانشجویان می‌شود و به این ترتیب صنعت هم می تواند روی هزینه این پایان نامه ها سرمایه گذاری کند زیرا هزینه طرح پایان نامه برای صنایع، خیلی چشمگیر نیست و همچنین مسائل خودشان نیز حل و باعث پیشرفت صنعت می گردد.

به گزارش صبای سلامت، به نقل از سایت اقتصاد و فناوری، در حاشیه برگزاری “رویداد باور” که به همت پارک علم و فناوری استان البرز برگزار شد، پگاه نامدار، دکترای ژنتیک مولکولی گفت: حدود ۱۰ سال است که در حوزه “بایتک و صنعت واکسن” فعالیت می‌کنم. اما در این حوزه با یک سری چالش ها و مشکلات از قبیل تامین مواد اولیه و تجهیزات روبرو هستیم و متاسفانه به دلیل اینکه قادر نیستیم مواد اولیه را از داخل کشور خریداری نماییم زیرا تولید کننده داخلی نداریم، مجبوریم این مواد را توسط تامین کننده‌های داخلی که این مواد را از خارج از کشور وارد می‌کنند ،تهیه کنیم.

دکتر پگاه نامدار تاکید کرد: مهم‌ترین چالش ما این است که: قسمت اعظم این مواد تهیه شده کیفیت لازم را ندارند ظاهراً برندهای معتبر خارجی هستند اما در واقع فیک می‌باشند و متاسفانه با بسته‌بندی و کاتالوگ نامبرهای، فیک تهیه شده‌اند و با نمونه اصلی آن که در سایت‌ها موجود می‌باشد مطابقت ندارند.

دکتر نامدار اظهار داشت: ما برای صنعت بیوتک نیازمند فیلتراسیون حجم بالا هستیم چه در زمینه فیلتر هوا و چه در زمینه کست فیلترها که همه این‌ها خارجی می‌باشند و ما تولید کننده داخلی نداریم. وی افزود: متاسفانه تامین این نیازها با ارز دلاری می‌باشد که روز به روز در حال افزایش است.

وی در ادامه گفت: همچنین بعضاً  ماه۶ الی یک سال زمان لازم است تا بتوانیم مواد یا ملزومات آن را تهیه کنیم. مشکل دیگر تجهیزات ما می‌باشد. با توجه به اینکه این تجهیزات را قبلاً خریداری کرده‌ایم و همگی برندهای خارجی می‌باشند، زمانی که این تجهیزات نیاز به تعمیر داشته باشند با توجه به اینکه تحریم هستیم قادر نیستیم این قطعات را دوباره جایگزین کنیم. به همین علت اگر این دستگاه بومی‌سازی شود و در داخل تولید گردد قطعاً کار کردن با این دستگاه‌ها راحت‌تر است و فرایندهای تولیدی هم آسان‌تر پیش می‌رود.

پایان پیام/

خبرنگار؛ مرجان محمدتقی

کد خبر: # 1403121521082