رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو:

سویا گیاهی مغذی در تغذیه انسان است

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با ابراز تاسف  از برخی مطالب منتشره سراسر اشتباه درباره فراورده های غذایی؛ ضمن تکذیب "غذای دام بودن فراورده سویا" از مردم خواست اطلاعات درست را از منابع موثق اخذ کنند.

به گزارش صبای سلامت ، رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان غذا و دارو " ایفدانا " با ابراز تاسف  از برخی مطالب سراسر اشتباه درباره فراورده های غذایی که  انتشار آنهاهیچ سودی بجز ایجاد بدگمانی نسبت به نهادهای نظارتی خدوم و تشویش اذهان ندارد اظهار داشت:  بسیاری از اطلاعات مربوط به فراورده های غذایی که  در فضاهای مجازی  منتشر می شود مشمول مضامین سراسر اشتباه یا در بهترین شرایط  خیلی اشتباه است کما اینکه اخیرا در یکی از همین شبکه هایی که داعیه دهان پر کن بازگشت به تغذیه سالم و سنتی را دارد مطلبی مشاهده می شود که جای تامل بازگشت به تغذیه فراوران می طلبد دارد  آنجا کنجاله سویا  را محصول تفاله پس از روغن کشی تعریف کرده و از مردم خواسته از مصرف سویا یا به زعم آنان این "غذای دام" پرهیز کنند و اینها در حالی بیان می شود که با کمترین اطلاعاتی می توان به ماهیت زولات سویا  که نوع بسیار تصفیه شده ای ازپروتئین سویا بوده و غنی از پروتئین با  محتوای ۹۰ درصدی است پی برد .

مهندس نسترن محمدی  ادامه داد: از جمله ویژگیهای این فراورده اینکه از آرد سویایی که چربی اش گرفته شده تهیه و فاقد چربی و کربوهیدرات می باشد و طعم آن خنثی بوده و به عنوان بهبود دهنده ی بافت فرآورده های گوشتی، افزایش محتوای پروتئینی، بهبود طعم و عامل امولسیون کننده مصرف می گردد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص کنسانتره  نیز مطالبی ایراد نمود و آنرا حاوی ۷۰ درصد پروتئین دانست که نوعی سویای بدون آب تلقی می گردد

به گفته مهندس محمدی این  محصول نیز فاقد سبوس، چربی و کربوهیدارت بوده و در فرآورده های های مخصوص صبحانه، غذاهای آماده و گوشتی مصرف می شود.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو آرد سویا را نیز نتیجه آسیاب لوبیای سویا بر شمرد و با بیان اینکه این فراورده نیز در دو نوعِ دارای چربی کامل و بدون چربی موجود است نان حاصل آز آن را به دلیل فاقد گلوتن بودنش دارای بافتی متراکم دانست.

وی همچنین برای رد ادعای تفاله پس از روغن کشی  بودن سویا ، به معرفی پروتئین سویای بافت دار(TSP) هم پرداخت و با آنرا فراورده ای متشکل  از خمیر آرد بدون چربی سویا و آب  برشمرد.

مهندس محمدی در پایان  خطاب به مردم  گفت: که هیچ موضوع دارای حائز اهمیت در حوزه فراورده های غذایی را نباید بر اساس مطالب این گروههای روییده بسان قارچ  که عموما نیز با با اهداف خاص شکل می گیرد؛ پذیرفت مگر اینکه اصالت آنها مورد تایید خبرگان و نهادهای متخصص امور باشد.

 

کد خبر: # 149511261671

دیدگاهتان را بنویسید