مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو:

تشدید نظارت بر نظام سلامت

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص دستاوردهای اداره کل متبوعش توضیحات مبسوطی ارائه داد.

به گزارش صبای سلامت ، به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو ، مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی ؛ پس از تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت یا دو نام شهیدان ا نقلاب اسلامی در این حدود چهار دهه، از جمله مهمترین اقدامات عملی سازمان غذا و دارو  در راستای ارتقاء شاخص های ایمنی و سلامت جامعه را بدون هیچ تردیدی، تشدید نظارت بر مراکز تولید و عرضه فراورده های غذایی آرایشی و بهداشتی تحت عنوان طرح کشوری PMS  بر شمرد.

تشدید نظارت ها و نظارت بر سطح عرضه 

 دکتر بهروز جنت  با اشاره به اینکه پس از تدوین شاخص های ایمنی در دو  حوزه یادشده آنرا بعنوان  ابزار موثری در کنترل جدی  فرآورده های  تحت نظارت اداره کل مربوطه  در برنامه های معمول  معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار دادیم تصریح کرد:  تعداد۲۱ نوع محصولات  در سال  92 و ۶۳ نوع دیگر در سال ۹۴-۹۵  آماری بود که مبتنی بر همین طرح مورد بررسی در سطح بازار قرار گرفت.

وی در توضیح بیشتر طرح کشوری  نظارت بر سطح عرضه عنوان کرد: در این طرح کارشناسان و ناظران ما همانند مصرف کننده ای عادی، محصولات  مکان های مختلف عرضه را بصورت تصادفی خرید کرده و  آنها را مورد آزمایش و بررسی قرار می دهند که اگر با عدم مطابقت با ضوابط مواجه شدند مراتب مستدل خود را به اطلاع تولید یا وارد کننده می رساند در این طرح به دلیل لازمان و مکانی خرید فراورده هیچ چای فراری برای متخلفان باقی نمی ماند.

ان مقام مسئول همچنین خاطر نشان کرد: تولید کننده یا وارد کنندگان محصولات مذکور چاره ای جز تمکین ضوابط ندارند  چرا که کمترین برخورد ما با متخلفان اعلام اسامی آنها و واگذاری تصمیم انتخاب یا عدم انتخاب محصولات آنها به مردم است و طبیعی است که تحریم کالاهای غیر مجاز بدیهی ترین تصمیم مصرف کنندگان است.

دکتر جنت از تشدید نظارت بر فرآورده های لبنی، پروتئینی و روغن بعنوان برنامه های پر چالش سازمان غذا و دارو نام برد و اضافه کرد: ضوابطی که برای واردات روغن پالم و  به سود سلامت  مردم اخذ کردیم و جدیتی  که در برابر متخلفان از خود نشان دادیم مطلبی نیست که بر کسی پوشیده باشد.

 

ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فراورده های پروتئینی

وی در بخش دیگری از سخنانش در توضیح  نحوه نظارت بر فراورده های پروتئینی به  ادامه ممنوعیت خمیر مرغ هم گریزی زد و گفت: بر عدم اعتماد خود به سلامت خمیر مرغ پافشاری کردیم و هنوز هم که هنوز است علی رغم فشارهای موجود اعلام کرده ایم که تا وقتی  تا امر سلامت این فراورده ها بر ما مشتبه نشود اجازه استفاده از آن را در فراورده های پروتئینی نمی دهیم .

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره تشدید نظارت برروغن هم بیان داشت:   در این موضوع هم مبنای کار را توصیه های تغذیه ای و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر دار  در نظر گرفتیم و ضوابط را بگونه ای تدوین و اجرا کردیم که سلامت محوری اولویت تولیداین فراورده غذایی باشد.

 

ساماندهی انبارهای نگهداری اقلام سلامت محور

ساماندهی انبارهای نگهداری اقلام سلامت محور موضوع دیگری بود که دکتر جنت به آن پرداخت و گفت: برای جامعه ما که در حال گذار از جامعه سنتی به جامعه مدرن است موضوع انبارها موضوعی مغفول مانده ای بود که باتدوین و ابلاغ دستورالعمل هایی  اجرایی نحوه صدور، اصلاح و تمدید پروانه های بهداشتی جهت شرکت نگهداری، پخش و توزیع فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی، انبارهای نگهداری مواد و فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی و  حداقل ضوابط فنی و بهداشتی آنها گام مهم  و زیر بنایی در حفظ کیفیت و سلامت محصولات برداشتیم.

 

 پایش باقیمانده سموم و دفع آفات نباتی

وی در پایان در باره موضوع پایش باقیمانده سموم و دفع آفات نباتی خاطر نشان کرد: آنان که با حوزه کشاورزی، وسعت و تنوع کشتزار ها و مزارع ایران  حداقل آشنایی دارند قطعا به پر هزینه و طاقت فرسا بودن فعالیتهای صورت گرفته در ان شهادت  می دهند؛ اهداف سازمانی ما در تامین سلامت مصرف‌کنندگان و اهمیت بررسی و کنترل باقیمانده سموم آفت کش و کودهای شیمیایی (نیترات و فلزات سنگین سرب و کادمیوم) در محصولات باغی و کشاورزی ما را بر آن داشت تا در راستای سیاست‌های دولت و برنامه پنجم توسعه این مسئولیت مهم را قبول کنیم و به این وسیله ریشه بسیاری از بیماریها و مرگ و میرهای ناشی آن آن را بخشکانیم. 

 

کد خبر: # 149511181479

دیدگاهتان را بنویسید